Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Előétel

Lencsés szendvicskrém

15 perc
15 perc

A zselatinlapot vízbe áztatjuk, és amikor puha, kinyomkodjuk, majd egy evőkanál forró vízben teljesen feloldjuk. A lecsepegtetett lencsét összekeverjük a majonézzel, a krémsajttal, az oldott zselatinnal, ízesítjük az ecettel, a mustárral, majd sózzuk, borsozzuk. A bacon szalonnát kisütjük, vörösborral felöntjük, és ha ez elfőtt, a szalonnát újra zsírjára sütjük. Hagyjuk kihűlni, és majd a lencsekrémes szendvicsek díszítésére használjuk fel.

Tálalás: Bagettre vagy szendvicskenyérre kenjük a krémet, a szalonnával és petrezselyemzölddel díszítjük. Másik variáció, hogy a krémet tányérra halmozzuk, körberakjuk a sült szalonnacsíkokkal, és paradicsommal, petrezselyemzölddel, balzsamecet-redukcióval díszítjük.

Összetevők

11 darab Philadelphiai sajtkrém
1,51,5 evőkanál mustár
11 teáskanál fehérborecet
55 evőkanál majonéz
11 darab zselatinlap
55 szelet bacon
11 dl vörösbor
11 darab lencsekonzerv