Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

kacsarillette_720x370.jpg

Előétel

Kacsarillette

60 perc
60 perc

A húst mosd meg, itasd fel róla a vizet, majd dörzsöld be sóval és borssal. Olvaszd fel a zsírt egy szűk fazékban (azért szűk, hogy a hús minél szorosabban, jó helykihasználással elférjen benne, így kevesebb zsír el tudja lepni). Helyezd el a húsokat a zsírban, kotord hozzá a felaprított hagymákat és a mazsolát/áfonyát, valamint a kakukkfüvet. Kis lángon főzd 4 órát (ha van hőmérőd, az a tuti). Ezután a húst tálba, kevés előre megfagyasztott zsírra helyezve, majd a többi zsírral ellepve a hűtőben hónapokig tárolhatod. Körbepiríthatod a combokat gyorsan serpenyőben, salátával, csátnival tálalva. A rillette-hez fejtsd le a húst a csontról, majd kézzel vagy géppel szedd szálasra a húst. Keverj hozzá valamennyit a zsírban megfőtt hagymákból és mazsolából, sózd, borsozd, majd az egészet öntsd nyakon zsírral (amennyi ellepi). Keverd össze, majd hűtsd ki.

Összetevők

22 darab kacsacomb
22 doboz kacsazsír
22 fej vöröshagyma
44 gerezd fokhagyma
11 marék mazsola
11 csokor kakukkfű