Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Előétel

Joghurtos padlizsán

45 perc
45 perc

A padlizsánt mossuk meg, majd negyedeljük el. A negyedeket vágjuk 1 cm vastag szeletekké. Egy magasabb falú, fedeles serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát és fedő alatt süssük készre. Ha készen van, hűtsük ki. A sűrű joghurtot keverjük ki a sóval, borssal, aprított zöldfűszerekkel, és a tárkony ecettel. Keverjük bele a kihűlt sült padlizsánt is. Rozskenyérrel, pirítóssal a legfinomabb.

Összetevők

11 darab padlizsán
44 gerezd fokhagyma
33 dl natúr joghurt
11 csokor petrezselyem
22 evőkanál tárkonyecet
99 darab bazsalikom