Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Előétel

Hagymás tortácskák

25 perc
25 perc

A leveles tésztát deszkára fektetjük és egy 3-4 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg a tészta kihűl, elkészíthetjük a hagymapürét.

A hagymapüréhez a hagymát finomra aprítjuk, majd a fölhevített olívaolajon kevergetve 2-3 perc alatt megpároljuk, majd lefedjük és kis lángon további 5-6 percig puhítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a tészta kihűlt, mindegyikre egy-egy evőkanál hagymapürét teszünk. A megkent korongok tetejére egy cikk főtt tojást, egy félbe vágott koktél paradicsomot és két-három levél rukkolát rakunk. Az így elkészített tortácskákat tálra rendezzük. Nagyon finom és mutatós előétel, de vendégváró falatkáknak is kiváló.

Összetevők

55 evőkanál olívaolaj
33 fej vöröshagyma
11 mokkáskanál só
1010 dkg rukkola
2525 dkg koktélparadicsom
44 darab tojás
5050 dkg leveles tészta
44 evőkanál főzőtejszín