Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

guacamole_720x370.jpg

Előétel

Guacamole

15 perc
15 perc

A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, szárát meg a magjait eltávolítjuk, húsát apró kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. Az avokadót félbe szeljük és magját kiemeljük. Húsát kikanalazzuk a héjából, és villával összetörjük. A chilipaprika magjait eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk. Az ecetet sóval, borssal és egy csipetnyi korianderrel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat. Tálba teszünk mindent és összekeverjük. Azonmód tálaljuk.

Mexikóban kukoricalisztből sütött tortillát adnak mellé. Ennek hiányában barna kenyérből készült toastot vagy pitát kínálunk hozzá.

Összetevők

44 darab paradicsom
44 fej vöröshagyma
33 gerezd fokhagyma
44 darab avokádó
22 darab chilipaprika
22 evőkanál ecet
11 mokkáskanál só
22 evőkanál olívaolaj