Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

grillezett_paradicsom_fuszeres_husgolyokkal_720x370.jpg

Előétel

Grillezett paradicsom fűszeres húsgolyókkal

60 perc
60 perc

A paradicsomok szárát kivágjuk, megmossuk, majd keresztben három szeletbe vágjuk. A sajtot vékonyan fölkarikázzuk. A paradicsom és sajt szeleteket egymásra rétegezzük úgy, hogy közben a paradicsomokat megsózzuk, megborsozzuk, a sajtot pedig a bazsalikommal és a fölaprított kakukkfűvel meghintjük, a zúzott fokhagymával (5 gerezd) fűszerezzük. Az így elkészített paradicsomokat enyhén beolajozott alufóliába csomagoljuk, vigyázva, hogy ne essenek szét.

Ezután elkészítjük a húsgolyókat. Ehhez a darált húst a megtisztított, fölaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával (3 gerezd), a tojással, a beáztatott és kifacsart kenyérrel meg a fűszerekkel, megsózva, megborsozva alaposan összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kb. 3 centi átmérőjű golyókat formálunk.

A fóliába csomagolt paradicsomokat és a húsgolyókat parázsló faszén fölé helyezett grillrácsra fektetjük, és kb. 10-12 perc alatt mindkettőt megsütjük. A húsgolyókat sütés közben olajjal kenegetjük.

Tálaláskor a paradicsomokat a fóliából kibontjuk úgy, hogy a fóliát csak a tetejéről fejtjük le, majd a húsgolyókkal együtt tányérokra rakjuk. Fölaprított bazsalikommal vagy kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

Összetevők

88 darab paradicsom
2020 dkg mozzarella sajt
11 mokkáskanál só
11 evőkanál bazsalikom
0,50,5 csokor kakukkfű
88 gerezd fokhagyma
5050 dkg darált sertéshús
11 fej vöröshagyma
11 szelet barna kenyér
11 darab tojás
11 kiskanál koriander
11 darab chilipaprika
11 csokor petrezselyem