Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

grillezett_korte_sajtos_piritoson_720x370.jpg

Előétel

Grillezett körte sajtos pirítóssal

30 perc
30 perc

A körtéket megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, majd vékony cikkekre daraboljuk. A körtéket forró grillrácsra fektetjük, és parázs fölött sütni kezdjük. A citrom levét az olajjal meg a mézzel elkeverjük, majd a sütés közben a körtéket ezzel kenegetjük. A kenyérszeleteket a megtisztított fokhagymával bedörzsöljük, majd a vékony karikákra szelt sajttal megrakjuk. A sajtos kenyereket kemencében vagy grillezős sütőbe tolva megsütjük, épp csak annyira, hogy a sajt kissé megolvadjon. A közben elkészült körtéket a sajtos pirítósra fektetjük, és azon melegében, rukkolával díszítve, frissen őrölt borssal megszórva kínáljuk.

Összetevők

22 darab körte
11 darab citrom
11 dl olaj
11 evőkanál méz
88 szelet barna kenyér
22 gerezd fokhagyma
2525 dkg füstölt mozzarella sajt