Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

garnelas_toltott_tojas_720x370.jpg

Előétel

Garnélás töltött tojás

45 perc
45 perc

A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat keverőtálba szórjuk, villával összetörjük, majd a tejföllel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a mustárral ízesítjük. A rákot forrásban lévő vízbe dobjuk, néhány percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Nyolc darabot félreteszünk, a többi rákot apróra vágjuk, majd a tojásos krémbe keverjük. A franciasalátát tálra simítjuk, a tojások fehérjét, a vágott felükkel felfelé rárakjuk, kissé bele is nyomkodjuk. A garnélás krémet csillagcsővel ellátott nyomózsákból az üregekbe nyomjuk. Tetejét a félretett rákokkal és petrezselyemmel díszítjük. A tojások közét fejes salátával, paradicsommal és retekkel csinosítjuk.

Összetevők

44 darab főtt tojás
22 evőkanál tejföl
11 kiskanál mustár
1515 dkg garnéla rák
2020 dkg franciasaláta