Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

garnela_vorosboros_paradicsommartasban_720x370.jpg

Előétel

Garnéla vörösboros paradicsommártásban

30 perc
30 perc

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát is megpucoljuk, a gerezdeket szeleteljük. Wokban pirítani kezdjük a hagymát az olívaolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és nagy lángon sütjük, amíg illatozni nem kezd. Fűszerezzük oregánóval, cukorral, chilivel, és felöntjük a vörösborral. Beforraljuk, majd beletesszük a paradicsompürét, vízzel higítjuk, majd hozzáadjuk a kapribogyót és a garnélákat. Körülbelül 5 percig forraljuk, és ha kell, sóval, cukorral utánaízesítünk.

Tálalás: Reszelt citromhéjjal, aprított petrezselyemmel díszítjük. Negyedelt citromot és bagettet adunk mellé.

Összetevők

4040 dkg garnéla rák
11 dl víz
0,50,5 dl olívaolaj
55 dkg vöröshagyma
66 gerezd fokhagyma
22 evőkanál sűrített paradicsom
11 kiskanál cukor
22 teáskanál kapribogyó
11 kiskanál oregano
11 kiskanál chilipaprika
11 dl vörösbor
22 teáskanál reszelt citromhéj
11 csokor petrezselyem
11 darab citrom