Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

garnela_philadelphiai_sajtmartasban_720x370.jpg

Előétel

Garnéla Philadelphia sajtmártásban

30 perc
30 perc

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A garnélát az olívaolajon elősütjük és kivesszük az olajból. A maradék olajon megfuttatjuk - azaz pirítani kezdjük - a hagymát, hozzátesszük a fokhagymát és pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral. Sűrítjük. (Amíg sűrűsödik, elkészítjük a bagettek fokhagymás olajöntetét.) Hozzátesszük a narancslevet, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a ketchupot, a krémsajtot és a petrezselymet. Az így kapott pikáns mártást összemelegítjük az elősütött garnélákkal.

Tálalás: Bagettet kínálunk hozzá.

Összetevők

4040 dkg garnéla rák
0,50,5 dl olívaolaj
1010 dkg vöröshagyma
1,51,5 dl fehérbor
2525 dkg Philadelphia sajtkrém
44 gerezd fokhagyma
11 darab narancs
11 evőkanál petrezselyem
44 darab bagett