Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fuszeres_dios_zoldbabkrem_gillezett_haloumival_720x370.jpg

Eőétel

Fűszeres-diós zöldbabkrém

45 perc
45 perc

A zöldbab párolásához felteszek vizet, közben a babokat megmosom, a száras végüket lenyesem, és 3-4 centis darabokra vágom őket. Az előkészített babot fedő alatt pár perc alatt csak annyira párolom meg, hogy a színe, az íze és a vitamintartalma megmaradjon, de már puha legyen. Magyarul nem főzöm szét. Amíg a bab párolódik, egy keverőtálba vagy a robotgép tégelyébe beleteszem a sajt és a kenyér kivételével az összes hozzávalót, majd amikor a bab is elkészült, jeges vízbe dobom, lecsöpögtetem, és a többi hozzávalóhoz adom. Robotgéppel vagy botmixerrel krémesre pürésítem, hűtőben tárolom felhasználásig. Tálalás előtt vasserpenyőben megsütöm a sajtot, pirítok kenyeret, amit aztán jó vastagon megpakolok a krémmel, a tetején egy szelet sült sajtot fektetek el.

Összetevők

11 marék zöldbab
11 gerezd fokhagyma
11 teáskanál rozmaring
11 teáskanál bazsalikom
0,250,25 teáskanál reszelt szerecsendió
11 marék dió
88 csepp citromlé
11 darab haloumi sajt
22 szelet rozskenyér