Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

feherboros_vajbab_felfujt_720x370.jpg

Előétel

Fehérboros vajbab felfújt

30 perc
30 perc

A kenyeret aprítógépben finomra őröljük. Hat darab szufléformát kivajazunk és kenyérmorzsával kibéleljük. A babot fagyosan eloszlatjuk a formákban. A tejszínt elkeverjük a borral és a fűszerekkel. Egyenletesen meglocsoljuk a babokat. A camembert sajtot - én a fűszeres Tihany szendvics camambertet választottam - felszeleteljük. Minden adagra két szeletet teszünk. A megtöltött szufléformákat gáztepsibe tesszük és 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Fehérborral kínáljuk.

Összetevők

55 dkg vaj
4545 dkg vajbab
1212 dkg tihanyi camembert
11 dl száraz fehérbor
11 szelet kukoricás kenyér
11 dl főzőtejszín
11 mokkáskanál só
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
11 teáskanál mediterrán fűszerkeverék