Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csalafinta_csirkemajas_szendvicskrem_720x370.jpg

Előétel

Csalafinta csirkemájas szendvicskrém

60 perc
60 perc

A libahájat kis kockára vágjuk, a hagymát negyedeljük. A hájat egy lábasban sütni kezdjük, esetleg hozzátehetünk egy kis vizet, nehogy az elején odakapjon. Sütés közben folyamatosan kevergetjük, nehogy odaégjen. Amikor a zsír kezd kisülni a hájból, hozzáöntjük a tejet, beletesszük a májat, a negyedelt hagymát és a majorannát is. Nagyjából 15-20 perc forralás után, amikor a zsír újra kitisztul, nem "zavaros", a májakat, a hagymát és a töpörtyűt szűrőkanállal kivesszük, hűtjük. A zsírt is hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, a májat, a hagymát és a töpörtyűt együtt aprítógépben pépesítjük, majd visszatesszük a zsírba, és megsózzuk. Másnapig lezárt edényben hűtőszekrénybe tesszük.Tálalás előtt jól átkeverjük a leülepedett májat a zsírral.

Tálalás: Bagettre vagy szendvicskenyérre kenjük, lilahagymával díszítjük.

Összetevők

5050 dkg csirkemáj
11 dl tej
11 fej vöröshagyma
11 teáskanál majoránna
11 teáskanál só
5050 dkg libaháj (bőrös)