Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

crostini_peperonataval_720x370.jpg

Előétel

Crostini Peperonatával

30 perc
30 perc

A peperonata elkészítése: A paprikákat megtisztítjuk és körömnyi nagyságú kockákra vágjuk. Ebben a méretben könnyebb lesz a kenyérre tenni. Az olívaolajat wokban felmelegítjük. A paprikát az olajba tesszük. Sózzuk, fűszerezzük oregánóval, és erős tűzön elkezdjük sütni. A fokhagymát nagyvonalúan szeleteljük és hozzádobjuk a paprikához. Amikor a paprika kezdi elveszíteni a roppanósságát, hozzáöntjük az ecetet, és ha szükséges, akkor a cukrot. Zsírjára sütjük. Ha valaki a paprikát puhán szereti, akkor kis víz hozzáadásával meg is tudja dinsztelni. Ha magyar fajta zöldpaprikából készitjük akkor kb. 1 kk cukrot is hozzá kell tenni.

Crostini elkészítése: A bagettet ferdén felkarikázzuk, kenyérpirítóban megpirítjuk; erre jön a szalámi, teszünk rá a raguból, majd következhet a vékonyra szelt mozzarella, pici só és bors, végül átmelegítjük a grillben.

Összetevők

33 darab kaliforniai paprika (sárga)
33 darab kaliforniai paprika (piros)
0,50,5 dl olívaolaj
22 gerezd fokhagyma
11 kiskanál oregánó
22 evőkanál fehérborecet
11 darab chili paprika
11 csipet só
11 darab bagett
22 darab mozzarella golyó
1010 dkg szalámi