Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

carpaccio_bazsalikomos_martassal_720x370.jpg

Előétel

Carpaccio bazsalikomos mártással

30 perc
30 perc

A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.

A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük. Ennél a mártásnál a bazsalikomot az olajjal, a tejjel és a citromlével mixerben pürésítjük, így keverjük a majonézhez. Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), sózzuk, borsozzuk, és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.

Tálalás: Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra. Bagettel kínáljuk.

Összetevők

4040 dkg marha bélszín
11 darab citrom
2020 dkg majonéz
22 teáskanál olívaolaj
22 teáskanál citromlé
22 teáskanál tejföl