Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

bazsalikomos_szendvicskrem_720_370.jpg

Előétel

Bazsalikomos szendvicskrém

15 perc
15 perc

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót és a tejfölt simára keverjük - ha lehet turmixgéppel - a sóval, a bazsalikommal és az apróra vágott fokhagymával. A beáztatott zselatint két evőkanál forró vízben feloldjuk, rögtön hozzáadjuk a tejfölös túróhoz, és jól elkeverjük. Erős kevergetés közepette, vagy további turmixolással, hozzáadagolunk szép lassan két-három evőkanálnyi olívaolajat. Lefedve, hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára.

Tálalás: Bagettet vagy szendvicskenyeret megkenünk vajjal, majd a szendvicskrémmel. Erre nagyon vékony paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, fokhagymás olívaolajjal megcsepegtetjük, friss bazsalikommal díszítjük.

Összetevők

2525 dkg túró
2525 dkg tejföl
22 evőkanál bazsalikom
22 darab zselatinlap
11 gerezd fokhagyma