Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

avokadokrem_mandulaval_720x370.jpg

Előétel

Avokádókrém mandulával

15 perc
15 perc

Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját, egy kiskanállal kikaparjuk a belsejét, és aprítógépbe tesszük. Az olívaolajat lassan hozzáadva krémesre keverjük a géppel, majd egy keverőtálban összekeverjük a sóval, a borssal, a tabascóval és a zöldcitromok levével. Lehet kevésbé savanykásra ízesíteni, jó csípősre, vagy csak éppen pikánsra. Ha készen vagyunk az ízesítéssel, akkor egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a mandulapelyhet, és az avokádókrémhez keverjük.

Tálalás: Bagettet vagy szendvicskenyeret megkenünk a krémmel, és kevés mandulapehellyel díszítjük.

Összetevők

11 darab avokádó
22 evőkanál szeletelt mandula
11 teáskanál olívaolaj
22 darab lime