Zöldspárga citromos spagettivel

Elkészítési idő
15
perc

Összetevők

  • 35 dkg spagetti
  • 50 dkg zöld spárga
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 tk. cukor

Elkészítés

01

A vékony spagettit feltesszük főni. A spárgát megpucoljuk, vékony, ferde szeletekre vágjuk. Az olívaolajat egy wokban melegíteni kezdjük, felolvasztjuk, és elkeverjük benne a vajat; rádobjuk a spárgaszeleteket, ízesítjük sóval, cukorral, hozzáöntjük a balzsamecetet, a tejszínt, ráreszeljük a citrom héját és őrölünk rá egy kis borsot is. Erősen forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd - ekkor kész, és a tészta is megfőtt, tehát tálalhatunk.

02

Tálalás: A spárgát elosztjuk a tányérokon, a tetejére tesszük a spagettit; megszórjuk vágott petrezselyemmel, parmezánforgáccsal, és meglocsoljuk balzsamecet redukcióval.

megosztás