Ultimate Käsespätzle

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő
15
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 100 g szeletelt bacon
  • 0.5 szál póréhagyma
  • 20 g vaj
  • só, bors
  • 0.25 db szerecsendió
  • 100 ml habtejszín
  • 50 g pálpusztai sajt
  • 50 g reszelt gouda sajt
  • 50 g reszelt mozzarella

A nokedlihez

  • 250 g finomliszt
  • 50 ml sör
  • 1 db tojás
  • 50 ml víz
  • 50 ml tej
  • 1 ek. étolaj

A tetejére

  • 20 g reszelt mozzarella
  • 20 g reszelt gouda sajt
  • 50 g pirított hagyma

Elkészítés

01

A bacont felcsíkozzuk és egy serpenyőbe szórjuk, majd közepes lángon elkezdjük kisütni a zsírját. Amikor már ropogósra pirult, félreteszünk egy keveset a zsírjából és hozzádobjuk a félkarikára vágott póréhagymát. 

02

Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, valamint reszelünk bele egy kevés szerecsendiót.

03

Hozzáadjuk a tejszínt és a sajtokat, és alaposan összeforraljuk. 

04

A nokedli hozzávalóit egy tálban kikeverjük, és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, leszűrjük és átmossuk hideg vízzel, majd összekeverjük a félretett baconzsírral, hogy ne tapadjon össze.

05

A sajtos mártásba keverjük a nokedlit, sütésálló serpenyőkbe porciózzuk és a tetejét megszórjuk a reszelt sajtokkal.

06

220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd pirított hagymával megszórva tálaljuk.

Nincs meg minden otthon?
megosztás