Összetevők
- 100 g szeletelt bacon
- 0.5 szál póréhagyma
- 20 g vaj
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 100 ml habtejszín
- 50 g pálpusztai sajt
- 50 g reszelt gouda sajt
- 50 g reszelt mozzarella
A nokedlihez
- 250 g finomliszt
- 50 ml sör
- 1 db tojás
- 50 ml víz
- 50 ml tej
- só
- 1 ek. étolaj
A tetejére
- 20 g reszelt mozzarella
- 20 g reszelt gouda sajt
- 50 g pirított hagyma
Elkészítés
A bacont felcsíkozzuk és egy serpenyőbe szórjuk, majd közepes lángon elkezdjük kisütni a zsírját. Amikor már ropogósra pirult, félreteszünk egy keveset a zsírjából és hozzádobjuk a félkarikára vágott póréhagymát.
Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, valamint reszelünk bele egy kevés szerecsendiót.
Hozzáadjuk a tejszínt és a sajtokat, és alaposan összeforraljuk.
A nokedli hozzávalóit egy tálban kikeverjük, és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, leszűrjük és átmossuk hideg vízzel, majd összekeverjük a félretett baconzsírral, hogy ne tapadjon össze.
A sajtos mártásba keverjük a nokedlit, sütésálló serpenyőkbe porciózzuk és a tetejét megszórjuk a reszelt sajtokkal.
220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd pirított hagymával megszórva tálaljuk.