Újkrumplis-spárgás frittata

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 25 dkg újburgonya
  • 25 dkg zöld spárga
  • 4 db tojás
  • 0.5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg nyers füstölt sonka

Elkészítés

01

Dörzsöljük le a krumpli héját, mérettől függően vágjuk ketté vagy négybe. Kevés olajon pirítsuk puhára a krumplit, vigyázzunk, ne essen szét. Sózzuk közben. Pucoljuk meg a spárgákat is, vágjuk 4 cm-s darabokra, adjuk a krumplihoz a felaprított fokhagymával és apróra kockázott sonkával együtt, 2-3 percig pirítsuk össze. Szedjük egy fél literes tűzálló tálba az egészet. Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet (reszelhetünk bele 3-4 dkg parmezánt is), sózzuk, borsozzuk, öntsük a krumplira. 200-220 fokos sütőben kb. 25 perc alatt süssük pirosra.

megosztás