x

Tüzes hátszínszelet grillzöldséggel

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 szelet marhahátszín
  • 8 szelet húsos szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 4 dkg sütőmargarin
  • 2 kávéskanál Cayenne bors
  • 4 ek. konyak

Elkészítés

01

A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd vágódeszkára fektetve kissé kiklopfoljuk, a zsíros széleit néhány helyen bevagdossuk. 

02

A zúzott fokhagymával bedörzsöljük, a konyakkal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük.

03

A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A paradicsom - pürét a borssal és egy csipet sóval összekeverjük.

04

A húst alaposan bekenjük az ízes paradicsompürével.

05

A szalonnaszeleteket vágódeszkára fektetjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Erre kerül a vöröshagyma fele, majd a hús. A hátszín tetejére a maradék hagymát halmozzuk, majd az egészet ügyesen a szalonnába csomagoljuk, vagyis feltekerjük (ha biztosra akarunk menni, vékony spárgával átköthetjük). 

06

Egy serpenyőben a sütőmargarint felforrósítjuk, a hús két oldalát – a hajtásvonali résszel kezdve – megsütjük, majd 180 °C-os sütőben még 5-6 percet rásütünk.

Aki szereti a csípősebb és kicsit nehezebb ételeket, annak ajánljuk a következő fogást. Amellett, hogy nagyon finom, egyszerű és hamar elkészül. 

megosztás