Trópusi kókusztejes zabkása

Elkészítési idő
5
perc
Előkészítési idő
3
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 40 g zabpehely
  • 100 ml víz
  • 100 ml tej
  • 1 csipet
  • 1 csipet fahéj
  • 1 tk. méz vagy juharszirup
  • a tálaláshoz juharszirup, ananász, kivi, mangó és gránátalmamag

Elkészítés

01

A zabpelyhet kimérjük egy nagyobb üvegtálba. 

02

Hozzáadjuk a folyadékot, a sót, a fahéjat és a juharszirupot.

03

 Mikróban magas fokozaton felmelegítjük, majd addig főzzük, amíg a zabpehely megpuhul.

04

 Jól átkeverjük, majd kissé hagyjuk visszahűlni.

05

Közben a gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk, és a tetejére halmozzuk. 

06

 Juhar- vagy agávésziruppal tálaljuk.

Jó tudni:

Az agávészirup energiatartalma kb. 75 százaléka a kristálycukorénak, édesítőereje azonban 25–30 százalékkal nagyobb, ezért kevesebbet kell használni belőle.

megosztás