x

Spárgasaláta avokádóval, parmezánforgáccsal és vaníliadresszinggel

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

Vaníliadresszing

  • 100 ml citromlé
  • 300 ml pomace olívaolaj
  • 1 rúd vaníliarúd
  • 1 ek. méz

Saláta

  • 100 g fehér spárga
  • zöld spárga
  • 1 db avokádó
  • 20 g parmezán
  • 1 tk. espelette paprika

Elkészítés

A könnyű előétellel ízében és színében is pompásan harmonizál a Rosalia friss roséja: a spárgát komplementer ízvilágként erősítik a bor egzotikus gyümölcsös aromái.*

01

A vaníliát vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magjait. Tegyük bele egy kis méretű kancsóba, majd adjuk hozzá a felsorolt alapanyagokat, és botmixerrel turmixoljuk össze.

02

A hámozott fehér spárgát 6 percig, a zöldet pedig 3 percig főzzük erőteljesen sózott, forrásban lévő vízben.

03

Vágjuk félbe az avokádót, majd legyező alakban szeleteljük fel, adjunk hozzá sót, borsot, kevés espelette paprikát és a vaníliadresszinget. 

04

A parmezánból hámozó segítségével hámozzunk kis forgácsokat.

05

*A Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. és a SPAR Magyarország Kft. közös, 10. Rosalia - Rosé és Pezsgő Liget kapcsán kiírt pályázatán nyertes rosé csak a SPAR és INTERSPAR üzletekben kapható.

A könnyű ízekben gazdag zöldséges étel minden érzékünket elvarázsolja, a Rosalia Fesztivál díjnyertes roséja pedig üdítően színesíti a kavalkádot

Fotó: Hamu és Gyémánt magazin / Talabér Géza.

megosztás