xxx

Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg bacon
  • 0.5 szál póréhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 7 szál fehér spárga
  • 1 tojássárgája
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. szőlőmagolaj

Elkészítés

01

A bacont kétujjnyi csíkokra vágom, serpenyőbe teszem, adok hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat (vagy olívaolajat), hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítom, közben megsózom, megborsozom. Mikor a csirke megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntök alá egy deci vizet és fedő alatt párolom. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottam és két centis darabokra vágtam, hozzáadom a csirkéhez és pár perc alatt puhára főzöm. Végül a bazsalikomleveleket beleteszem. A tejszínt egy tojássárgájával simára keverem, hozzáöntöm a csirkéhez és így besűrítem az ételt. Már nem forralom, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől.

02

Tálalás: Hófehér, illatos basmati rizzsel tálalom.

megosztás