x

Rácz Jenő villámvacsorája: bajor griller kuszkuszsalátával

Elkészítési idő
5
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 doboz SPAR BBQ bajor griller Rácz Jenő fügés mustárszószával
  • 50 g SPAR Natur*pur bio kuszkusz
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db DESPAR felezett articsóka
  • 20 g DESPAR fekete magozott olívabogyó
  • 3 db kaliforniai paprika (lehetőleg különböző színűek)
  • 1 db citrom
  • 1 db lime
  • 1 db gránátalma
  • 1 csokor menta
  • 3 db paradicsom
  • 1 csipet római kömény
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

5 perces vacsora, amire még egy mesterszakács is büszke lehet? Nem csalás, nem ámítás, Jenő séf ilyet is tud. Persze, a tökéletes, gyors vacsihoz még fontosabb a minőségi hús és szósz, ezért választotta ő is a SPAR BBQ bajor grillert és a mellécsomagolt Rácz Jenő-féle fügés mustárszószt. Te már próbáltad, akkor itt az ideje, még ha csak pár perced is van!

01

Feltesszük forrni a vizet a kuszkuszhoz egy kis sóval és olívaolajjal, valamint a grillerhez is felforrósítunk egy serpenyőt. Eközben a paprikát, az olívabogyót és az articsókát egy aprítógéppel apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a felkockázott uborkát és paradicsomot. 

02

Ha a víz lobogva forr, beleöntjük a kuszkuszt, majd levesszük a tűzről, és alumíniumfóliával lefedjük, hogy felszívja a vizet. Eközben a forró serpenyőt beolajozzuk és rádobjuk a grillereket. A zölségekhez keverjük a gránátalma magvait, meglocsoljuk citrom- és limelével, utóbbinak a héjából is belereszelünk egy kicsit. Megszórjuk római köménnyel, sózzuk és borsozzuk. 

03

Ehhez keverjük fele-fel arányban a kuszkuszt egy színes, ízes salátát hozva létre. A grillert rákockázzuk, megszórjuk zöld mentalevelekkel, és az isteni mustárszósszal kínáljuk. 

Mindez 5 perc alatt el is készül. Jó étvágyat!

megosztás