x

Rácz Jenő fehérpecsenye mesterfogásai

Elkészítési idő
20
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 2 szelet Regnum fehérpecsenye steak Rácz Jenő wasabis majonézszószával
  • 2 ek. SPAR vaj
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A steak sütése nem is annyira bonyolult: elég egy kis olaj, egy kis vaj, só-bors, és persze egy tökéletes minőségű REGNUM fehérpecsenye steak. De pont emiatt a minimalizmus miatt különösen fontos a megfelelő módszer használata. Jenő séf szerencsére nem titkolja az ő technikáját, és ebben a rövid videóban meg is mutatja azt!

01

A szobahőmérsékletűre felengedett húst olajjal meglocsolva a száraz, tűzforró serpenyőbe dobjuk, majd mindkét oldalát megpirítjuk, ezek után a 150 fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütjük. 

02

Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük.

03

Ez alatt a serpenyőben vajat olvasztunk meg, majd behelyezzük a húst mellé. A vajjal folyamatosan locsolva még pár percig sütjük. 

04

Ismét pihentetjük, időnként megforgatva, hogy a hús kiengedjen. Ezek után nincs más hátra, mint kedvenc szószunkkal felszolgálni!

megosztás