Összetevők
A fűszerkeverékhez:
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. koriandermag
- 1 tk. szecsuáni bors
- 1 mk őrölt csillagánizs
- 1 tk. zöld kardamom
- 1 tk. feketebors
- 1 tk. só
A húshoz:
- 3 db kacsacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs héja
- 2 ág rozmaring
- 1 kg kacsazsír
Az összeállításhoz:
- 50 g szárított paradicsom
- 20 g salottahagyma
- 0.5 csokor snidling
- 0.5 csokor petrezselyem
- 60 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 ek. hoisin szósz
- só, bors
- 2 ek. barnamártás
- 1 csipet espelette paprika
- 1 ek. sherry ecet
A burgonyapüréhez:
- 500 g burgonya
- só
- 200 g sótlan vaj
- 80 ml tej
A tetejére:
- 20 g pankó zsemlemorzsa
Elkészítés
A fűszerpác hozzávalóit egy mozsárban durvára törjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombokat, és 4-5 órára a hűtőbe rakjuk pácolódni.
Ha letelt az idő, lemossuk róla a fűszereket, és egy tűzálló tálba tesszük a feldarabolt hagymával, a megroppantott fokhagymával, a narancshéjjal és a rozmaringgal. Leöntjük olvasztott zsírral és 150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk lefedve, 2,5 órára.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Egy burgonyanyomóval áttörjük, és habverővel belekeverjük a vajat és a tejet.
Mikor a combok megpuhultak, lefejtjük róluk a húst és két villa segítségével szálaira tépkedjük. A szárított paradicsomot felkockázzuk, a salottát, a snidlinget és a petrezselymet finomra aprítjuk, és a többi hozzávalóval együtt a tépett húshoz keverjük.
A húsos keveréket egy tepsibe simítjuk, a tetejére pedig egy habzsák segítségével rányomjuk a burgonyapürét. Megszórjuk pankomorzsával és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megpirítjuk.