Kacsa parmentier

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő
240
perc
Pácolási idő
180
perc
Sütési idő

Összetevők

A fűszerkeverékhez:

  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. koriandermag
  • 1 tk. szecsuáni bors
  • 1 mk őrölt csillagánizs
  • 1 tk. zöld kardamom
  • 1 tk. feketebors
  • 1 tk.

A húshoz:

  • 3 db kacsacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db narancs héja
  • 2 ág rozmaring
  • 1 kg kacsazsír

Az összeállításhoz:

  • 50 g szárított paradicsom
  • 20 g salottahagyma
  • 0.5 csokor snidling
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 60 g konzerv darabolt paradicsom
  • 1 ek. hoisin szósz
  • só, bors
  • 2 ek. barnamártás
  • 1 csipet espelette paprika
  • 1 ek. sherry ecet

A burgonyapüréhez:

  • 500 g burgonya
  • 200 g sótlan vaj
  • 80 ml tej

A tetejére:

  • 20 g pankó zsemlemorzsa

Elkészítés

01

A fűszerpác hozzávalóit egy mozsárban durvára törjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombokat, és 4-5 órára a hűtőbe rakjuk pácolódni.

02

Ha letelt az idő, lemossuk róla a fűszereket, és egy tűzálló tálba tesszük a feldarabolt hagymával, a megroppantott fokhagymával, a narancshéjjal és a rozmaringgal. Leöntjük olvasztott zsírral és 150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk lefedve, 2,5 órára.

03

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Egy burgonyanyomóval áttörjük, és habverővel belekeverjük a vajat és a tejet. 

04

Mikor a combok megpuhultak, lefejtjük róluk a húst és két villa segítségével szálaira tépkedjük. A szárított paradicsomot felkockázzuk, a salottát, a snidlinget és a petrezselymet finomra aprítjuk, és a többi hozzávalóval együtt a tépett húshoz keverjük. 

05

A húsos keveréket egy tepsibe simítjuk, a tetejére pedig egy habzsák segítségével rányomjuk a burgonyapürét. Megszórjuk pankomorzsával és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megpirítjuk. 

megosztás