d

Görög stílusú hamburger, ahogy Rácz Jenő szereti

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • REGNUM marha hamburger húspogácsa Rácz Jenő „Athén kincse” szószával
  • 4 hamburgerzsemle
  • 10 dkg SPAR vaj (a zsemlék megkenéséhez)
  • olívaolaj

A salátához

  • 50 g DESPAR fekete magozott olívabogyó
  • 40 g fetasajt
  • 2 paradicsom
  • pár szál friss oregánó
  • 1 jégsaláta
  • 1 kígyóuborka
  • 0.5 csokor újhagyma
  • 30 g madársaláta
  • só, bors

Elkészítés

A hamburger elkészítésének is megvan a maga trükkje, és ezt senkise tudja jobban Rácz Jenő séfnél. Persze, mindennek az alapja a kiváló hús és öntet: ehhez a recepthez a REGNUM marha burger húspogácsát használtuk, Rácz Jenő „Athén kincse” szószával. Dobj ebből párat kosaradba, és kezdődhet a sütögetés!

01

A tűzforró serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a húst és a félbevágott, megvajazott bucikat. Egyszer fordítva 3-4 percig sütjük a húst, a bucikat levesszük, amint megpirultak.

02

Eközben előkészítjük a salátánkat: az apróra szeletelt olívabogyót, a felkockázott paradicsomot, fetasajtot és uborkát, valamint a madársalátát összekeverjük, sózzuk és borsozzuk. Egy kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd összeállítjuk a szendvicset. 

03

A zsemlére előbb egy vékony jégsaláta ágyat teszünk, aztán a megsült, pihentetett, sózott-borsozott húst. Erre kanalazzuk rá az „Athén kincse” szószt, és púpozzuk rá a salátát. 

Fantasztikus ízkombináció, egyenesen az Égei-tenger partjáról!

megosztás