Garnélás pad thai

Elkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 200 g garnéla
  • 150 g rizstészta
  • 5 ek. étolaj
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 friss gyömbér
  • 0.5 db nagy sárga chili
  • 0.5 db kis piros chili
  • 1 db pak choi
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 0.5 db lime leve
  • 50 g földimogyoró
  • 1 db tojás

A marinádhoz

  • 2 tk. tamarindpaszta
  • 2 tk. barna cukor
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 ek. halszósz
  • 2 ek. víz

A tálaláshoz

  • 0.5 csokor koriander

Elkészítés

01

A garnéla páncélját lehúzzuk és ha szükséges, a bélcsatornát is eltávolítjuk. 

A rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 1-2 perc alatt készre főzzük, leszűrjük és kicsit átolajozzuk, hogy ne tapadjon össze.

02

A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük.

03

Egy wok serpenyőben 3 ek olajon, magas lángon elkezdjük pirítani a felszeletelt vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a felszeletelt chiliket is. 1 perc pirítás után jöhet hozzá a feldarabolt pak choi és a megtisztított garnéla. Kicsit megsózzuk és mehet bele a pak choi zöld része és a marinád is, és az egészet átforgatjuk. Magas lángon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mungóbabcsírát, a lime-levet és a felaprított földimogyorót. Hozzáütünk egy tojást és belekeverjük a kifőtt tésztát is. 

 

04

Tányérba szedjük és korianderzölddel megszórva tálaljuk. 

Nincs meg minden otthon?
megosztás