Garnélás pad thai
Összetevők
- 200 g garnéla
- 150 g rizstészta
- 5 ek. étolaj
- 0.5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 friss gyömbér
- 0.5 db nagy sárga chili
- 0.5 db kis piros chili
- 1 db pak choi
- só
- 1 marék mungóbabcsíra
- 0.5 db lime leve
- 50 g földimogyoró
- 1 db tojás
A marinádhoz
- 2 tk. tamarindpaszta
- 2 tk. barna cukor
- 1 ek. szezámolaj
- 1 ek. halszósz
- 2 ek. víz
A tálaláshoz
- 0.5 csokor koriander
Elkészítés
A garnéla páncélját lehúzzuk és ha szükséges, a bélcsatornát is eltávolítjuk.
A rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 1-2 perc alatt készre főzzük, leszűrjük és kicsit átolajozzuk, hogy ne tapadjon össze.
A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
Egy wok serpenyőben 3 ek olajon, magas lángon elkezdjük pirítani a felszeletelt vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a felszeletelt chiliket is. 1 perc pirítás után jöhet hozzá a feldarabolt pak choi és a megtisztított garnéla. Kicsit megsózzuk és mehet bele a pak choi zöld része és a marinád is, és az egészet átforgatjuk. Magas lángon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mungóbabcsírát, a lime-levet és a felaprított földimogyorót. Hozzáütünk egy tojást és belekeverjük a kifőtt tésztát is.
Tányérba szedjük és korianderzölddel megszórva tálaljuk.