Diós morzsába panírozott sertésvelő

Összetevők

  • 30 dkg sertésvelő
  • 2 db tojás
  • 3 marék dió
  • 1 marék étcsokoládé durvára vágva
  • 25 dkg liszt
  • 0.5 liter olaj
  • 1 ek. natúr joghurt
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db uborka
  • 80 dkg paradicsom

Elkészítés

01

A velőrózsák nagyobb hártyáit távolítsuk el. A tojásokat verjük fel lazán egy tányérban. A durvára tört diót keverjük össze a prézlivel egy másik tányéron. A lisztet is külön tányérra tegyük. Az olajat közepesen melegre forrósítsuk fel egy serpenyőben. A velőrózsákat először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a diós morzsában. Lassú, nem túl forró olajban süssük őket ropogósra. Ha kisültek, konyhai törlőpapíron itassuk fel róluk a felesleges olajat. A mártogatóhoz reszeljük le a csemege uborkát. A zöldfűszereket aprítsuk finomra, majd keverjük össze a majonézzel, és a joghurttal. A velőhöz pirosra sütött hasábburgonyát tálaljunk.

megosztás