ghjé

Borsópörkölt

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés

01

A vöröshagymát finomra vágom és kevés olajon megpárolom. Hozzáadom a felszeletelt paprikát és paradicsomot, tovább sütöm. Amikor megpuhult megszórom a pirospaprikával, elkeverem és hozzáadom a zöldborsót.

02

Felöntöm annyi vízzel, ami jól ellepi. Sózom, borsozom. Lassú tűzön puhára főzöm. A tojást és a tejfölt jól elkeverem, adok hozzá egy nagy csipet sót, majd annyi lisztet, amivel galuskatésztát kapok. A forrásban lévő zöldborsóra szaggatom. Tejföllel tálalom.

megosztás