qwert

Boros-gyümölcsös pulyka

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg tejföl
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • 2 db zselatinlap
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg pulykamell
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dl fehérbor
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 reszelt gyömbér
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg mazsola
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 10 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés

01

A pulykamellet megmossuk, majd kb. 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és fölhevített olajon kevergetve megfuttatjuk.

02

A húst rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel fűszerezzük és nagy lángon, kevergetve fehéredésig sütjük. A bor felével meglocsoljuk és lefedve, kis lángon 15 perc alatt majdnem puhára pároljuk.

03

Közben néhányszor megkeverjük. Ezalatt az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vagdossuk, a maradék bort rálocsoljuk és 5 percig áztatjuk benne. 

04

Ezután a gyümölcsöket a borral együtt a húshoz adjuk, összeforraljuk, majd a keményítővel simára kevert tejszínnel sűrítjük. Néhány percig főzzük és azon melegében tálaljuk. 

Köretnek párolt rizs illik hozzá.

megosztás