Összetevők
- 40 dkg bélszín (derék rész) egészben
- 1.5 ek. angol mustár
- 1 kesudió
- 20 ml konyak
- 0.5 gerezd fokhagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 5 dkg erdei gomba (vargánya)
- 20 g vaj
- 100 g vöröshagyma
- 4 db Prosciutto sonka szelet
- 1 csomag SPAR vajas leveles tészta
- 100 g liszt
- 1 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- 1 csipet só
- só, bors
- 5 g friss kakukkfű
- 3 db tojás sárgája
Elkészítés
A csiperkegombát és a vargánya gombát összeturmixoljuk és ízesítjük sóval és borssal, maj nagy hőmérsékleten, száraz serpenyőben pirítjuk, hogy elveszítse a gombapépünk a víztartalmát. Ezt követően reszelő segítségével fél gerezd fokhagymát, vajat adunk hozzá, tört kesudiót , friss kakukkfűvel aromatizáljuk és végül locsoljuk meg a konyakkal. Ezután tányérra szedjük és hagyjuk, hogy kihűljön.
A kérgezést egy másik serpenyőben csináljuk, felhevítjük, és a bélszín minden oldalát megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Amikor már kihűlt csak akkor kenjük meg lehetőség szerint angol mustárral.
Folpackra ráfektetjük a sonkaszeleteket, megkenjük a gombapéppel, egyenletesen eloszlatjuk, kicsit meg is nyomkodhatjuk, majd rárakjuk a bélszínt.
A műanyag fólia segítségével feltekerjük a folpackot felemelve ráhajtjuk a sonkát-gombát a bélszínre úgy, hogy jó szorosan körbeölelje, miközben a húst végiggörgetjük az alapon.
Ha ez megvan, a folpack két végét szorosan összetekerjük, hogy egy szép roládot kapjunk majd ezt követően hűtőbe (fagyasztóba 20 percre) rakjuk.
A tojással, liszttel, ásványvízzel, tejjel és sóval kikeverünk egy palacsinta tésztát és egy serpenyőben hagyományos eljárással palacsintát készítünk. A fagyasztóból kivesszük a hústekercset majd kibontjuk a folpackból, és egy új folpackot húzunk ki, amire a kihűlt palacsintát tesszük, majd ugyanazzal a módszerrel feltekerjük a hústekercset a palacsintával majd újabb 20 percre tegyük be a fagyasztóba.
Ezt követően tegyük be az előmelegített sütőbe, ahol 22 percig 180 fokon sütjük medium rare-re.
Annak érdekében, hogy a hús ne száradjon ki csak a tálalás előtt szeleteljük fel, célszerű a sütés után pihentetni a húst legalább 10-15percen keresztül