Bélszín kacsamájjal, konfitált paszternákkal és garam masalával

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A fűszermixhez:

  • 5 g fekete bors
  • 5 g mustármag
  • 5 g őrölt szegfűszeg
  • 5 g szerecsendió
  • 5 g kardamom
  • 5 g őrölt fahéj
  • 5 g római kömény
  • 5 g koriandermag

A paszternákpüréhez:

  • 500 g paszternák
  • 2 ek. olívaolaj
  • 500 ml csirkealaplé
  • 200 g vaj

A konfitált paszternákhoz:

  • 200 ml almalé
  • 5 g zöld kardamom
  • 5 g fekete bors
  • 250 g vaj
  • 100 ml almaecet
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 szál paszternák

A húshoz:

  • 400 g bélszín
  • 1 ek. olívaolaj

Az összeállításhoz:

  • 200 g kacsamáj
  • 1 db körte
  • só, bors

Elkészítés

01

A fűszermix hozzávalóit egy mozsárban összetörjük. A paszternákot megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy közepesen forró lábosban elkezdjük lepirítani az olajon, és amikor egy kis színt kapott, felöntjük az alaplével.

Sózzuk és ízesítjük a fűszermixszel, majd puhára pároljuk. Végül egy turmixgépbe szedjük a megfőtt paszternákot, és a vajjal, illetve annyi főzőlével, hogy szép krémes állagot kapjunk, simára turmixoljuk. 

02

A bélszínt megtisztítjuk, 200 g-os szeleteket vágunk belőle és bekenjük olajjal. Füstölésig hevített serpenyőben kérgesítjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, és félretesszük pihenni. 

03

A kacsamájat felszeleteljük és felhasználásig hűtőbe rakjuk. 

04

A marinált paszternákhoz a hozzávalókat (a zöldség kivételével) összeforraljuk, majd belerakjuk a hosszában elfelezett paszternákot és gyöngyözve puhára pároljuk.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük lepirítani, majd félrehúzzuk és rádobunk egy kevés vajat. 

05

A kacsamájat hideg serpenyőben elkezdjük lepirítani, és mikor kisült már belőle egy adag zsír, mellédobjuk az elfelezett körtét is, majd az egészet a 180 fokos sütőbe rakjuk 1-2 percre.

A húst, a májat és a körtét is sütés után sózzuk, borsozzuk, és már csak a tálalás van hátra.

06

A megpirult körtét felcikkezzük, a húst félbevágjuk és a krémes pürével, valamint a pirított paszternákkal tálaljuk, végül pedig megkoronázzuk a tányért a kacsamájszelettel.

megosztás