agdahahrh

Avokádós-ruccolás tésztasaláta

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 30 dkg
  • 1 csipet
  • 2 db avokádó
  • 1 db citrom leve
  • 2 db narancs
  • 25 dkg füstölt mozzarella sajt
  • 20 dkg rukkola

Öntethez

  • 0.5 dl víz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál tört bors vagy borskeverék
  • 1 csipet cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

01

A tésztát enyhén sós vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetve kihűtjük.

02

Az avokádót meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magját kiemeljük. A húsát kisebb darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk, mert hamar megbarnul.

03

A narancsot is meghámozzuk, kifilézzük, a gerezdeket félbevágjuk. A sajtot kis kockákra vágjuk. A ruccolát megmossuk, szárazra rázogatjuk, leveleket félbe-harmadba tépkedjük.

04

A kihűlt tésztát egy nagy tálba tesszük és hozzákeverjük a felkockázott hozzávalókat. Egy kis tálkában az öntethez valókat jól kikeverjük, és a tésztasalátára öntjük, összeforgatjuk. Jól behűtve tálaljuk.

megosztás