123

SPAR Életmód

A táplálkozás területéhez ma már számos egyedi étkezési modell kapcsolódik. Van, akinek szükségből kell váltania, másoknak új, izgalmas élelmiszerek kipróbálására nyújt lehetőséget a SPAR Életmód programja.

123
123

TURCSÁK KATALIN

dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakértő

Dietetikusként fontosnak tartom az egészséges táplálkozást, mert hosszú távon hozzájárul vitalitásunk megőrzéséhez, illetve bizonyítottan csökkenti bizonyos civilizációs betegségek kialakulásának kockázatát.

Gyerekkoromban nálunk is többnyire a tradicionális magyar konyha ételei kerültek az asztalra, amelyek ízvilága a mai napig kedves számomra. Később azonban, a tanulmányaim során szerzett táplálkozástudományi ismeretek tükrében, a családi receptek kisebb-nagyobb átalakuláson estek át, amelynek köszönhetően a hagyományos ízek mellett a korszerű étrendi ajánlások is érvényesülnek bennük.

123
123

2021.09.30.

Cukor & liszt az egészségmegőrző étrendben


Gyakran hallani mostanság, hogy óvakodjunk a cukortól, és a fehér liszttől. Az igazság azonban az, hogy szénhidrátra szükségünk van, hiszen ez a tápanyag jelenti a szervezet számára a legkönnyebben hasznosítható energiaforrást, továbbá számos élettani folyamatban közreműködik.

Tovább

2020.11.19.

123

Készítsd fel szervezeted a hideg időre!

 

A C-vitamin az egyik legismertebb antioxidáns vegyület, mely védi a szervezetet a károsító szabadgyököktől, továbbá erősíti a hajszálereket, és egészségesen tartja az izmokat, ínszalagokat.

Tovább

2020.12.10.

13

Győzd le a téli ernyedtséget vitaminokkal!

 

A téli időszakban különösen fontos a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás, hogy elkerülhessük a vírusos betegségeket, illetve majd a „tavaszi fáradtságot”, mely gyakran a tápanyaghiányos szervezet tünete.  

Tovább

2021.01.07.

Életmód

Készítsd fel szervezeted a hideg időre! 2. rész

 

Hazánkban a legismertebb és legnépszerűbb vitamin a C-vitamin, ami a rengeteg jótékony hatásának köszönhető. Többek között védi a szervezetet a káros szabadgyökökkel szemben, segíti az immunvédekezést, erősíti a hajszálereket, valamint javítja a vas felszívódását. 

Tovább

Extra zöldség-gyümölcs kínálat

A tévét nézve, receptkönyveket lapozva vagy épp a netet böngészve rengeteg különleges gyümölccsel és zöldséggel találkozhatunk, amelyeket szívesen megkóstolnánk.
Vajon tényleg olyan édes a mézdinnye? Mi a különbség a banán és a főzőbanán íze
között? A SPAR-ban ezekre a kérdésekre is megkapja a választ. Kattintson, és ismerje meg extra kínálatunkat!

Megnézem